A Tetők-falak-homlokzatok szakkiállítás és konferencia jó felütésként kezdi meg az építőipari szezont az év elején immár hat éve. A rendezvény legnagyobb erénye, hogy megvalósította itthon a tudásalapú kiállítás koncepcióját. Bár idén némileg kisebb alapterületen jött létre a rendezvény, és ahogy a Construma esetén is látható volt, kevesebb a klasszikus építőipari gyártó, viszont a konferencia rész egyértelműen jól működött. A TFH-val kapcsolatban Somlósi Károly (Rockwool), Tóth Szabolcs (Mediterrán), Kanyuk László (Knauf Insulation), Molnár Katalin (Bachl) és a szervező Expozitor képviseletében Davidovics Iván cégvezető mondja el véleményét.

TFH sajtófotó 3


Somlósi Károly – marketingvezető, Rockwool

Somlósi Károly - Rockwool.jpgVezetőként mennyire voltál elégedett az idei kiállítással?
Maga a kiállítás ötletét és időzítését nagyon jónak tartom, jó lehetőség az építési szezon kezdete előtt megjelenni a közönség előtt. Ebben az évben – területileg - talán kicsit szűkösebb volt a kiállítás, melynek oka feltehetőleg a kiállítói kedv csökkenése volt. Ezt talán ellensúlyozta tűzvédelmi konferenciánk, melyen 900 érdeklődő vett részt. Ezt mindenképpen sikernek tartom.

Kérlek értékeld a látogatói összetételt mennyiségi és minőségi szempontból.
A TFH látogatói jellemzően az építőiparban dolgozó szakemberek. Fontos célcsoportunk, az építészek, tervezők szép számban keresték fel a standunkat, szakmai anyagokat, információt keresve. Én úgy éreztem, hogy az idén több látogató volt, mint korábban.

Mennyire volt jó a 2013-as kiállítói összetétel?
Sajnáltam, hogy a nagyobb cégek nem voltak jelen, így az építőiparnak egy szeglete volt látható. De ismerve a piaci helyzetet, sajnos elmondható, hogy ez általános trend jelenleg.

Mi az, amiben javulást várnál a szervezőktől?
A rendezvény meghirdetése, kommunikálása lehetne erőteljesebb (persze ez leginkább anyagi kérdés), nagyobb cégek meggyőzése, integrálása jó lenne.

TFH sajtófotó - Rockwool konferencia

Tóth Szabolcs – marketingvezető, Mediterrán

Tóth Szabolcs - Mediterrán.jpgVezetőként mennyire voltál elégedett az idei kiállítással?
A TFH alapvetőn szakmai célközönségnek szól. A kivitelezői társadalommal való folyamatos kapcsolattartás kiemelten fontos számunkra, ezért is döntöttünk idén is a TFH mellett. Természetesen az építőipari nehéz helyzete itt is érezhető volt, visszafogottabb kiállítói standok, szűkebb terek.

Kérlek értékeld a látogatói összetételt mennyiségi és minőségi szempontból.
A racionális várakozásoknak megfelelő volt a látogatói hányad. A magas színvonalú konferencia programok véleményem szerint elérték azt a célközönséget, aki a kreditpont gyűjtésen túl valóban érdeklődik a szakmai újdonságok, megoldások, trendek iránt. A tervezőkön túl jó néhány kivitelező szakemberrel is sikerült találkoznunk. Természetesen az országos elérés – a korábbi TFH-khoz viszonyítva – picit szűkülni látszik, már kevesebben tudnak bevállalni az ország másik végéből egy ilyen látogatást.

Mennyire volt jó a 2013-as kiállítói összetétel?
Abszolút érzékelhető volt az általános trend, miszerint a nagyobb gyártók a kiállításokról koncepciózusan kivonultak. Ez egyrészről rossz, mert egy jól működő gazdaságra nem ez jellemző. Másrészről kedvező, hisz kisebb márkák, vállalkozások is teret kaphatnak így.

Mi az, amiben javulást várnál a szervezőktől?
Idén egy picit a rendezvény kommunikációjában láttam visszalépést. Tudom, hogy a szervezők nem voltak könnyű helyzetben, de ennek ellenére azt gondolom, hogy ezen a téren maradtak hiányosságok.

Mediterrán

Kanyuk László – marketingvezető, Knauf Insulation

Kanyuk László - Knauf Insulation.jpgVezetőként mennyire voltál elégedett az idei kiállítással?
Én úgy vettem észre, többnyire szakmai/hozzáértő közönség jött, a hőszigetelő cégek aránya meglepően magas volt.

Kérlek értékeld a látogatói összetételt mennyiségi és minőségi szempontból.
Kevés érdeklődő, de ők célzottan, szakmai kérdésekkel felvértezve jöttek.

Mennyire volt jó a 2013-as kiállítói összetétel?
Kevés kémény és cserépkiállító volt, homlokzatképzés alig, hőszigetelősök nagyon sokan :-)

Mi az, amiben javulást várnál a szervezőktől?
A kiállítói összetételt ácsokkal, homlokzati kivitelezőkkel, akusztikai szigetelőkkel bővíteném

 

 

 

 

 

Molnár Kata – marketing, Bachl

Molnár Kata - Bachl Nikecell.jpgMennyire voltál elégedett az idei kiállítással?
A BACHL Kft. elsődleges törekvése, hogy termékeit, és a hozzá kapcsolódó újszerű, innovatív alkalmazástechnikát minél szélesebb körben megismertesse a nagyközönséggel. Ebből adódóan részünkről a konferenciák élveznek igazán prioritást, melyeken az idén összesen 71, megfelelően strukturált, színvonalas előadást 1500 érdeklődő hallgatott végig. Tapasztalatunk alapján a kiállítást tekintve ennél kevesebb látogatót tudtunk elérni, de összességében elégedettek vagyunk az idei TFH eredményekkel.
 
Kérlek értékeld a látogatói összetételt mennyiségi és minőségi szempontból.
A rendezvényre 4.500 fő regisztrált, melyből 45 % tervező, 30 % kivitelező, közel 15 % létesítmény üzemeltető, vagy kereskedő, és csupán 10%-ban képviseltette magát a lakosság. Azon résztvevők, akik ellátogattak standunkra, valamennyien „felkészülten”, előre megfogalmazott problémákra keresték a választ. Az előadások fontossága abból is látszik, hogy azt követően megsokszorozódott a standra látogató érdeklődők száma. Kommunikációnkban kiemelt szerephez jut a tervezői szegmens, így a megoszlási arányszámokat nézve sikerült elérni a célcsoportot.

Mennyire volt jó a 2013-as kiállítói összetétel?
Ami elsőre szembetűnt a csarnokba érkezőnek, az a kiállítók fogyatkozó létszáma, valamint a standméretek „zsugorodása”. Sajnos ennek érthető magyarázata a cégek financiális helyzete, melyből adódóan a gyártók mellett évről évre több, egyéb szakmai szereplő jelenik meg.
 
Mi az, amiben javulást várnál a szervezőktől?
Szervezői oldalról pozitív tapasztalataink vannak, készségesen segítettek az előkészületek és a lebonyolítás során is. A javulást – nem meglepő módon- a látogatók és a kiállítók számának növelésében várjuk.

Davidovics Iván - ügyvezető igazgató Expositor Kft.
Davidovics Iván - Expositor.jpgA TFH hat éve színesíti az építőipari kiállítok hazai palettáját, éppen akkor, amikor az építőipari ágazat recessziója évről évre egyre nagyobb méreteket öltött.
A TFH sikerét annak köszönheti, hogy a konferencia-alapú szakkiállítás koncepcióját jól fogadta az építész társadalom. Természetesen a magyar gazdaság állapotától egyetlen kiállítás sem tudja függetleníteni magát, a kiállítók számát és a kiállítói standok nagyságát nagy mértékben befolyásolja a hazai építőipari cégek büdzséje.
Ha belegondolunk, hogy a TFH konkurens rendezvényein a kiállítók száma és mérete nagyságrendileg csökkent az elmúlt 5-6 évben, akkor sikerként könyvelhetjük el, hogy a TFH iránti kiállítói és szaklátogatói igény, ha kissé csökkenő mértékben is, de változatlanul fennáll.

Hiszem, hogy az építőanyag ipari piac fellendülése elsősorban a tervezőkön és kivitelezőkön múlik, ezért az ő információ igényüket kell elsősorban kielégíteni, erre pedig a TFH a legalkalmasabb, ahol a komoly szakmai tárgyalásokat nem zavarják meg a prospektusgyűjtő lakossági érdeklődők.
Ami látogatói beterelő kampányt illeti, az anyagi lehetőségeink mértékéig maximálisan kihasználunk minden rendelkezésre álló média lehetőséget, kezdve a TV hirdetésektől, a szaksajtóval – ezen belül az acskapocs.blog.hu-val - meglévő széleskörű együttműködésen át, egészen a több tízezres látogatói adatbázisunkra történő “TFH Hírfutár” folyamatos kiküldéséig.
Az Expositor kicsiny, de lelkes csapat pedig személyre szabott partnerkezeléssel segíti a kiállítók és a szakmai látogató közötti információáramlást, és bízunk benne, hogy ezzel mi is hozzájárulunk az építési piac mielőbbi fellendüléséhez. Ennek következő eseménye a Comfort Budapest Épületenergetikai és Épületfelújítási szakkiállítás és konferencia, valamint társrendezvényei, a második alkalommal megrendezésre kerülő Burkolattechnika és a Szobafestő-Mázoló-Tapétázó Országos Ipartestület szakmai támogatásával megvalósuló Color Budapest Festékipari szakkiállítás 2014. február 19-21. között.

A bejegyzés trackback címe:

https://acskapocs.blog.hu/api/trackback/id/tr445653041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása