Manapság az online témakörrel foglalkozó konferenciák nem tudnak a négy fal között maradni (szerencsére). A szervezőktől nem várhatjuk ugyanazt a nagylelkűséget, amit a TEDxDanubia esetén, hogy élő streammel közvetítsenek, az esetenként több tízezer forintos belépők értékét csökkentve.

Mindamellett az egyszerre több helyszínen pörgő konferenciáknál már komoly szerepe van a lelkes, helyszínen lévő szakértő-közvetítőknek. A tavalyi Internet Hungary-nak nagyon komoly közvetítői voltak, és ahogy akkor, most is érdekes volt egy-egy szakértő nézőpontján keresztül ismerni meg a konferencia anyagának fontosabb részleteit. (A személyes jelenlét nem pótolható így, kívülről.)

Én az egyik monitoromat ma a BarCamp-re áldoztam, ahogy itt is látható a screenshot (a másik persze maradt a munkáé).

A mai BarCamp megjelent Twitteren - a Yamm.hu trendmutatójában két hashtag-gel is; #barcamphu és #barcampbp. Készült a konferenciára csiripfal, @tothbenedek jóvoltából http://csirip.com/fal/barcamp/ A legérdekesebb és érthetőbb tweetek forrása szerintem Katona Zsuzsa, @kisvirag volt. A tweetek a computerworld.hu oldalon is élő streamben jelentek meg.

A FlowPR már szokásosnak mondható 2 fős közvetítőcsapattal vitte végig a napot a Trendlaboron Madalina Ritával és Sajti Botonddal, így egyszerre két helyszínről is azonnal olvasható információt kaphattunk a Cover It Live felületen, ráadásul ez a rövid részekből álló összefoglaló később is elérhető.

A fenti on-the-fly közvetítéseken túl a http://konf.postr.hu/ szállította ismét az előadások után publikált parádés, kompakt összefoglalókat, minden karakterszám-megkötés nélkül, a lényegre koncentrálva.

Köszönöm a közösségi segítséget mindenkinek, aki hozzásegíti az információhoz azokat, akik nem vettek részt a konferencián!

A bejegyzés trackback címe:

https://acskapocs.blog.hu/api/trackback/id/tr832786907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása