A Holcim jelentős összegeket fordít már évek óta CSR-ra. A cég társadalmi felelősségvállalása nem merül ki a hangzatos szavakban, az elmúlt öt évben mintegy 500 millió forintot áldozott a cég önkormányzati bérlakások létrehozására. A támogatás nemes volta magáért beszél, viszont én most a válság okozta körülményekre való reagálást vizsgálom.

Az évi 100 millió forint nagyon sok pénz, még a hbi.hu adatai szerint a korábbi években bő 30 milliárd feletti éves árbevételhez képest is. (Van olyan építőanyag kereskedelmi lánc, amely hasonló árbevételből az összes marketingtevékenységére nem fordít ennyit.) Az építőipar visszaesése a Holcimet sem kerülte el a hbi.hu szerint a 2009-es év 20%-os mínusszal zárult. A társaság ennek ellenére megtartotta az éves 100milliós támogatást. Nem nyesett le egy forintot se. Amihez hozzányúltak az az alapítvány díjátadója, méghozzá olyan könnyed, erőlködés és izzadtságszag nélküli módon, hogy ahhoz csak gratulálni lehet.

A korábbi években a díjátadó komoly céges rendezvénnyel, partnertalálkozóval volt összekötve, sok Holcim-piros nyakkendős értékesítővel és mégtöbb kivitelező és kereskedő partnerrel. A díjátadót kísérő koraesti kulturális program jellemzően egy-egy musical exkluzív előadása volt, amelyhez a komplett színházat bérelte ki a Holcim. Volt év, amikor Experidance előadását nézhették a meghívottak az Operett Színházban, volt díjátadó alkalmával a Producerek musical is, szóval kifejezetten a trendi kasszasikerekre koncentráltak a szervezők.

Az idei évi díjátadó viszont teljesen más hangszerelést kapott. Mi változott?

  • a helyszín
  • a meghívottak
  • a napszak
  • a kísérő előadás
     

A komplett változás már egy másik jellegű esemény, ami nem szorította nehézkes magyarázkodásra a Holcimet, ugyanakkor az igényessége és az ünnepélyessége megmaradt. A korábbi színházi helyszín helyett a még nem megnyitott, de most felújított Császár-fürdőt használták és áthúzták délelőttre a koraesti kezdést. A nagyszínházi, sokszereplős előadás helyett a Harcsa Veronika kvartett koncertjét mutatták be. (Meg is jegyezte Harcsa Vera, hogy nem igazán szoktak matiné koncertet adni.) A kivitelező és kereskedő partnerek helyett pedig a közvetítő közeget, az újságírókat hívták meg, így a hír a korábbi éveknek megfelelően szétfutott az elektronikus és nyomtatott médiában. 

A helyszínváltásból egyértelműen előnyt tudott kovácsolni a Holcim, a Virág Csaba által tervezett felújítás részleteit, az eredeti törökfürdő helyreállított részeit és az épületegyüttes építészeti/kulturális történetét szakavatott körbevezetés során mutatták be; a díjátadó megnyitására pedig a helyszín nevében Kozma Imre atyát, a Betegápoló Irgalmasrend magyarországi vezetőjét kérték fel.

A korábbi és a jelenlegi rendezvény közötti pénzügyi különbség jelentős, de emellett a váltás elegáns volt, és a lényeg, a támogatás változatlan maradt. 

A bejegyzés trackback címe:

https://acskapocs.blog.hu/api/trackback/id/tr942295771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása