Hosszú évek óta meggyőződésem, hogy a "céges" karácsonyi ajándékok, a logózott borok, polársapkák, kesztyűk és termoszok nem hoznak annyit a konyhára, mint amennyibe kerülnek. Persze az ügyesen a céghez kötött apró figyelmességek jól tudnak esni, az én szememben ilyen az olasz tulajdonú Mapei céges panettone-ja :) Ugyanakkor, ha egy 3-500 személyből álló ajándékozandó csoportra gondolunk, fejenként átlagosan 3.000 Ft értékű ajándékkal, akkor máris lazán egymillió felett vagyunk. 

Egy konferencián megtörtént beszélgetés közben lepődtem meg a kereskedők felelős és érett gondolkodásán, így bízom benne, hogy a gyártók figyelmes és valós társadalmi felelősségvállalását megérti, elfogadja és értékeli az építőipar többi szereplője. Többre, mint egy sokadik logózott termoszt...  

A karácsonyi üdvözlőlapok bontogatása közben akadtam az Austrotherm alábbi üzenetére:

Nehéz év van mögöttünk, és ezt talán a gyerekek szenvedték meg a leginkább. Éppen azok, akiknek a boldog ünnepekre a legnagyobb szükségük van. Szerettük volna, ha idén karácsonykor a legrosszabb helyzetben levő gyerekek is felhőtlenül tudnának örülni. Ezért úgy gondoltuk, hogy karácsonyra őket ajándékozzuk meg. Sok helyen lenne szükség támogatásra, mi ezek közül a fóti Károlyi István Gyermekközpontot (a volt Gyermekvárost) választottuk ki, és karácsonyra két új tévét, új  pingpong- és a csocsóasztalt és focilabdákat is kaptak közös ajándékként, de mindenki kapott egy személyes ajándékot is. A támogatás forinban mért értéke 1 millió forint volt, de az örömöt nem lehetett pénzben mérni..

A gondolat nem példanélküli a szektoron belül, és remélem idén karácsonykor még több ehhez hasonlóról számolhatok be.

Végezetül egy kép az egyik ajándékozottról...


A bejegyzés trackback címe:

https://acskapocs.blog.hu/api/trackback/id/tr511690235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása