Építőipari vicces videót kitalálni valószínű nem lehetetlen. Ugyanezt rendes minőségben megvalósítani már nem egyszerű dolog, különösen az építőipart mélyen sújtó válságban. Példát mégis sikerült találni, ha nem is itthonról, hanem a szomszédból.
A cseh www.archiweb.cz egyik tulajdonosa mondta, hogy az ottani Rigips jópofa vírus-videóval örvendeztette meg az építő szektor helyi dolgozóit. (Jan eredetileg gerillamarketinget mondott, de ez nem állja meg a helyét, és felesleges lenne szaporítani a helytelen szakmai terminológia használatát a neten.) A lead generálás klasszikus újsághirdetéssel is meg lett támogatva, ez látható az alábbi képen, az era21 cseh építészeti szaklap belső borítóján. A hirdetés headline-ja hevenyészett fordításban: nem kell mindent tudnia az alkalmazottakról.



A Rigips kék színű hangszigetelő kartonja kapott egy csinos microsite-ot, Modré ticho, vagyis Kék csönd elnevezéssel. Az oldal lényegesen modernebb vonalvezetésű, mint a cseh Rigips központi oldala, és a felépítése csak a kapcsolódó termék bemutatására korlátozódik. Az oldalnak van „virtuális házigazdája”, de szerencsére a kreatívok valós szerepet adtak a színésznek, így azon ritka esetek egyike jelenik meg, amikor a képernyőn megjelenő figura nem rontja az összképet. (Magyar vonatkozásban Forgács Gábor bemutatóját ajánlom :)

A tréfa (zábava) menüpontra kattintva válik nagyobb méretben is kattinthatóvá a két film, amely jól lefedi a hangszigetelő gipszkartonok felhasználási területeit; az irodát és az otthont. Itt most annak kellene következnie, hogy beágyazok két videót, amit meg lehet nézni. Viszont erre sajnos nincs mód, mivel a tartalmak a microsite rabságába szorultak, ami egyrészt a Rigipsnek jó, mert az értékesítést segítő, és a brand-hez kapcsolódó oldalon tartja, illetve arra tereli a látogatói forgalmat, ugyanakkor bizonyos szempontból veszteség is, mert a vírusként való terjedést gátolja. A site e-mailen megosztható, ugyanakkor hiányoznak a social network megosztások, se a twitteres, se Facebookos megosztást nem könnyíti semmi.

SPOILER! Ha saját maga szeretné megnézni a videót, akkor irány a http://modreticho.cz Ha viszont ehhez nincs kedve, akkor jöjjön a két spot verbálisan megosztva:

  1. Az irodában: a nagytárgyalóban békésen szundikáló főnök melletti szobában az öltönyös alkalmazottak addig pörgetik a forgószéken az egyik társukat, amíg az szekrényeket borogatva le nem hányja a főnök bekeretezett fotóját. (Itt be van építve a termék)
  2. Otthon: a békésen vacsorázó fiatal családot a nyugdíjas korú, lakkruhába öltözött szomszédok szado-mazo kergetőzése zavarja meg. (Itt nincs beépítve a hangszigetelő gipszkarton)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://acskapocs.blog.hu/api/trackback/id/tr371866589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kontárblog · http://kontar.blog.hu/ 2010.03.25. 11:13:55

LOL:D

eltartott egy darabig,mire leesett
süti beállítások módosítása