Első sorban finanszírozási, erőforráshiány az oka annak, ha egy társasházból, lakótelepi házból nem a teljes lakóközösség tudja vállalni a korszerű hőszigetelés elkészíttetését. Magyarul nincs pénz, nem akar, nem tud hitelt felvenni, és ilyenkor mindenki szívja a fogát, hogy akkor mi is lehet a megoldás.

Ilyenkor felmerül a belső szigetelés lehetősége, amit a szakma nem tart teljesen tökéletes megoldásnak (első sorban a harmatpont épületszerkezeten belülre kerülése, illetve a erőteljesebben lehűlő szerkezet miatt), de azért vannak erre egyszerűbb és bonyolultabb megoldások a Homcell, a Xella, és az Isover/Rigips termékpalettáján.

budaors_hoszig.jpg

A napokban Budaörsön láttam olyan megoldást, ami fittyet hány a szomszédokra, és Damoklész kardjaként oldja meg ezt a gordiuszi csomót. A kétszintes ház felső lakója fogta magát, mestereket hívott, és a legegyszerűbb 10 centis EPS rendszerrel beszigetelte a saját szintjét. Az indítóprofilt feltették a födém alsó síkjára és hajrá :D Az alsó szinten lakó idős emberekkel nem vesztek össze, nem kényszerítették őket semmire, a ház szebb, mint volt és persze az alsó szint később is leszigetelhető. Problem? Megoldva.  

A bejegyzés trackback címe:

https://acskapocs.blog.hu/api/trackback/id/tr855687501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása