Ha azt mondjuk, hogy egy mikrónak kinéző eszközzel vörös-áfonyás minicsigát tudunk sütni, padlizsánkrémlevest és rántott csirkemellet lehet rösztiburgonyával készíteni, akkor megemelhetjük a kalapunkat az esze előtt. A háztartási berendezések lassan készülhetnek IQ tesztre, sorba állnak az androidos mosógépek, a tojást rendelő hűtőszekrények és a mikrohullámú sütők is.

Vörösáfonyás minicsiga ala Samsung okos sütő

A Samsung csúcsgépe elsőre úgy néz ki, mint egy nagyra nőtt, kortárs designerek által újraértelmezett mikró. Prémium minőségű, szálcsiszolt fémfelületek, komor-feketén csillogó üvegfelületek, kerámiával borított hatalmas belső, nagyautósan-tompítottan – és nem utolsósorban praktikusan lefelé nyíló ajtó. Másodjára is úgy néz ki, mint egy szép mikró, ugyanakkor a sztenderd készülékekhez képest inkább egy beépíthető eszköz méreteivel rendelkezik, pedig az oldalakat borító fémház nem beépítésre való.

A hozzávalók

Az okos sütő nem egyedül érkezett hozzánk, értő PR-esek egy, Siller Tamás séf által készített receptfüzettel és mellé egy komplett hétvégére való bevásárlás eredményével küldték, egy jópofa – persze Samsungos – hűtőtáskában. Nem bízták a sikert a véletlenre, az összeállítás olyan alapos, hogy ha a Marsra küldtek volna tesztelni, és van ott egy 220V-os csatlakozó, akkor is parádésan sikerül a főzőcskézés.(Büszke is vagyok magamra, hogy mezítlábas bloggerként hogy felvitte a szerencse a jódolgomat, a porszívótesztelés után a következő grádicson nézek felfelé a Galaxy 5 tesztelés irányába.)

MC32F606TCT sajtófotó

Maga a sütő annyiban okos, hogy három fontos funkcióval rendelkezik, és azokat tudja automatikusan keverni a maximális eredmény érdekében: működhet mikrohullámú sütőként, légkeveréses sütőként és grillezőként. Az igazi okosság akkor jön elő, amikor a termékhez megfelelő attitűd kapcsolódik, amikor igyekszik a felhasználó minden funkciót kipróbálni. Mi itthon alapvetően nem használunk mikrohullámú sütőt, amikor az utolsó elromlott pár éve, nem javíttattuk meg, kislábosban, sütőben melegítünk. Most úgy voltunk, hogy hagyjuk magunkat, rácsodálkozunk a modern technika vívmányaira egy rövid időre :) De azért a vasárnap reggeli kakaót nem ebben melegítjük.

Samsung okossütő

Felgyűrtük az ingujjakat, és családi összefogásban nekiálltunk tesztelni. Három ételt készítettünk el, gyakorlatilag egy komplett ételsort; elsőnek padlizsán krémlevest, majd spenótos vadrizst pirított sütőtökkel és csőben sült válogatást tartármártással és gyömbérrel. A receptkönyvben lévő útmutatások alapján könnyen, egyszerűen ment minden, az ételek finomak lettek. Kicsit furcsa volt az általunk elsőre mikróként definiált sütőt 20-30 percekre indítani, vagy előmelegíteni, de ez igazság szerint csak nézőpont kérdése. Egy hagyományos sütő esetén, amikor az almáspite 55 percig sül, fel se szalad az ember szemöldöke.

Persze időközben grilleztünk kolbászt, sütöttünk sültkrumplit ezekhez a Samsung okos sütő Slim Fry automata programját használtuk. Finom, ropogós végeredményhez jutottunk.

Virslisütés

A receptkönyv segítségével átadott tudás izgalmas, az olívaolajjal meglocsolt zöldségválogatás légkeveréssel nagyszerűen süthető ropogósra, vízzel-vajjal finom rizs főzhető mikróban, és levest is készülhet nagyszerűen. Azt hiszem ez a tanulság, a Samsung okos sütője teljes értékű segítség, komplett ételeket készíthetünk, nem csak melegítésre alkalmas, amellett.

A sikeres első kör után a fotósunk - Bence fiam - kérésére még egy hétvégére maradt az okos sütő, és új távlatokat nyitott az általa megjelölt ételek elkészítése. Még mindig Stiller Ákos receptfüzetéből indulva készítettünk rántott csirkemellet, ami kis kompromisszumok mentén, de teljesen olaj és olajszag nélkül készült a Slim Fry automata programjával. (A liszt + tojás + kenyérmorzsa panírt metélőhagymás tejföl + tönkölykenyérmorzsa helyettesítette.) Nagyon gyorsan készültünk el, főleg ha a hagyományos módszerhez a klasszikus panírozást és a mosogatást is hozzávesszük, igazi apa főz feeling a végeredmény a mirelit rösztivel együtt.

Sonkás-rukkolás croissant ala Samsung MC32F606TCT

Az egyik reggelen a sütő funkciót maxoltuk ki, baconos-rukkolás croissant sütöttünk kecskesajttal. Nem csak a neve volt fantasztikus, az íze is.

Készült még vörös-áfonyás minicsiga is, ami egy igazán egyszerű, de nagyon látványos és finom konyhai trükk, leveles tésztából.

Készül a rántotthús

A Samsung okos sütője MC32F606TCT elérhető már itthon is, nagyjából 90ezer forintért. A sütő egyfajta átmenet a mikró és egy 2.0-s villanysütő között, egyesítve a pozitív tulajdonságokat. A méretek miatt inkább egyedülállóknak, pároknak, kiscsaládoknak ajánlanám, nem feltétlenül alkalmas nagyobb bulikhoz. Határtalan előnye a mobilitás, a kis helyigény, azonnal használható, nem kell beépíteni, és egy komplett sütő, grill és mikró egyben számtalan extra funkcióval. Hétvégi házba, nyaralóba tökéletes, és ha elfér a konyhapulton és a pénztárca is bírja, nagyszerű kiegészítő. Persze-hogyne kellene.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://acskapocs.blog.hu/api/trackback/id/tr86055581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása