Január 14-19. között Münchenben tartották a 20. BAU kiállítást, ami a szervezők állítása szerint a világ vezető vására építészet, építőipari termékek és rendszerek szempontjából. A kétévente megrendezésre kerülő kiállítás számai, a méretek, a volumenek egészen elképesztőek; 180.000 négyzetméternyi kiállítóterület, 235.000 látogató, 2.060 kiállító 41 országból. A Németországon kívülről érkező látogatók száma idén először meghaladta a 60.000-et (ami több, mint a tavalyi Construma összes látogatója), és az építész és tervező látogatók is 50.000-nél többen jelentek meg a kiállításon a 6 nap alatt.

Hörmann6

A kiállítói standok sem szerénykedtek, vendéglátóm, a Hörmann idén 1.300 (igen, ezerháromszáz) négyzetméteres standon várta az érdeklődőket, és jó néhány hasonló méretű kiállítói tér volt a 28 focipályányi kiállításon. Christoph Hörmann, a garázskapuiról híres cég egyik tulajdonosa és vezetője azt mondta, ez az optimizmus teljesen természetes, amolyan Hörmann-os. A pozitív attitűd mellett számtalan újdonság is jellemezte a Hörmann megjelenését: pl. beltéri ajtók nagy választéka, vagy a zöld színnel illusztrált környezetbarát gyártóegység. Kommunikációs fronton is nagyot lépett a Hörmann, az idei évben a cég márkanagykövete a nemrég visszavonult Michael Schumacher. Bár élőben nem fog részt venni a cég rendezvényein - így a kiállításon sem volt ott, viszont a képei visszaköszöntek az összes asztalról, illetve a nevével fémjelzett ujjlenyomat-olvasós elektromotoros zárral felszerelt, szuper-hőszigetelt bejárati ajtó mellett.

Az egész kiállítás a töretlen optimizmust sugározta. Csillogó szemű látogatók, jókedvű kiállítók, tárgyalófelekkel telezsúfolt standok, hullámzó tömeg a termékbemutatók környékén. A kiállítás szervezői is kitettek magukért, Az építészet hosszú éjszakája néven péntek este 7-től éjfélig ingyenes városbemutató busztúrákat szerveztek München építészeti nevezetességeiről, építészhallgatók vezetésével. Az hop-on/hop-off típusú túrákon összesen húszezren vettek részt.

baulongnight3.jpg

A kiállítók sem garasoskodtak a repiajándékokkal, rengeteg toll, kulcstartó, sapka és reklámtáska talált gazdára. Több standon a kiállító színeihez illeszkedő színű gyümölcsökkel várták a látogatókat (persze egy zöld logóval könnyebb dolga van az embernek, mint egy kékkel :D) A megjelenéseknél a legfeltűnőbb sztenderd a hatalmas háttérvilágított molinók kilométernyi megjelenése.  

A hatalmas kiállítótéren iOS/Android rendszerű okostelefon alkalmazás segítette a látogatókat. A szabadtéri standokon kiállítókhoz látogatók a kiállításszervező kölcsönkabátjában találhattak védelmet a hideg ellen.

Nem utolsó sorban említem a nagy gyártók intenzív megjelenését. Lehet, hogy a kétévenkénti megjelenési kötelezettség az oka, de az itthoni forgalomban lévő építőanyagok gyártóinak többsége képviseltette magát úgy, ahogy itthon sajnos egyre kevésbé tapasztalhatjuk. A Baumit a földre fektetett mintahomlokzatot emelte térbe egy sokszáz négyzetméteres tükörrel, a Velux vagy 150 saját munkatársával várta a kiállítókat, a Saint-Gobain csoport lepelbe burkolva mutatta be több márkáját egy hatalmas standon. Az építész szoftverek vezető gyártói egytől egyig képviseltették magukat...

Készítettem pár képet, a semlegesség jegyében ABC sorrendben tekinthetők meg a hajtás után:
ACO, Austrotherm, Autodesk, Baumit, Ceresit, Creaton, DeWalt, Dorma, Dörken, Dyckerhoff, Eternit, Fakro, Graphisoft, Hasit, Hörmann, Kingspan, Mapei, Nemetschek, PCI, Prefa, Rheizink, Rockwool, Ruukki, Saint-Gobain, Schüco, Sopro, STO, ThyssenKrupp, Ursa, Velux, Wienerberger, Würth, Ytong

ACO

Austrotherm

Autodesk

Baumit

Ceresit

Creaton

DeWalt

Dorma

Dörken

Dyckerhoff

Eternit

Fakro

Graphisoft

Hasit

Hörmann5

Kingspan

Mapei

Nemetschek

PCI

Prefa

Rheizink

Rockwool

Ruukki

SaintGobain

Schüco


Sopro2

STO

ThyssenKrupp

Ursa

Velux

Wienerberger

Würth

Ytong

A bejegyzés trackback címe:

https://acskapocs.blog.hu/api/trackback/id/tr685028863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása