2010. januárjában adtam hírt arról, hogy a HG.hu bő nyolcévnyi szimbiózis után leválik az origo-ról, és áthelyezi székhelyét a másik „nagyportálhoz”, az Index-hez. 2012. júliusának elején újabb, hasonló léptékű változás történt, a HG.hu híreit tartalmazó doboz eltűnt az Index címlapjának aljáról.

A lakonikus magyarázat akár az Index, akár a hg.hu részéről nem szólt többről, minthogy egy lejárt szerződést nem hosszabbítottak meg. A HG.hu és az Ombrello Media többi oldala minden bizonnyal felnőtt és már nem szükséges számukra az Cemp zászlóshajóján, az Index.hu-n való megjelenés. Egy ilyen jellegű együttműködés nem ajándék, behatárolt tartalom és súlyos összegek kellenek a működtetéshez. 10 évnyi – némileg kötelezően bulvárosított – címlapsztori után a hg.hu és csapata saját útját járja; sok sikert Nekik. Nem volt a zászlajukra hímezve a kultúrmisszió, de mégis sokakhoz jutottak el.
Pár hete, a Traffic meetup nyári szünete előtti utolsó állomásán az Index címlapján történő scrollozási szokásokról is volt egy előadás. Természetesen nem mindenki jut el az 5-6.000 pixel hosszú címlap aljáig, a lemorzsolódás nagymértékű, de azért jutott olvasó bőven az oldal aljához közeli Dívány és HG.hu egymás melletti dobozáig. A webaudit.hu alapján jó havi 70 millió oldalletöltésről beszélhetünk az Index címlap esetén, a scrollozási vizsgálat alapján pedig az építészetről szóló dobozhoz ennek a 18% jutott. Ez 12 és fél millió oldalletöltés. Ezek mögött a számok mögött olvasók, érdeklődők voltak, akik közül biztosan sokan nem fognak utánanyúlni, rákeresni az építészeti, design témájú napi hírekre. Ők lesznek szegényebbek, nem mi, én mégis sajnálom. RIP HG.hu + Index.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://acskapocs.blog.hu/api/trackback/id/tr104650879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása