A céges autók többnyire folyamatos mozgásban vannak, sok „reklámletöltést” produkálhatnak. (Persze, a tetejére is tegyünk logót, hogy helikopterről és a körúti házak felső emeleteiről is lehessen látni – másfél évtizeddel ezelőtt dolgoztam dekoratőrként, ismerem az érveket.) De nem feltétlenül arról szólhat csak egy jármű céges brandingje, hogy a lehető legnagyobb méretben rámatricázzuk a céglogót, amit nagyon sokan csinálnak. 

A Molnár Beton nem viccet csinált a betonmixereiből, hanem a Szövetség'39 alkotócsoport művészeire bízta a járműveit, akik a Haszondesign programsorozat részeként betonkeverőket vettek kezelésbe 2009-ben. A mixerek azóta is róják az utakat, rendre mosolyt fakasztva járókelők és autósok arcára, nem utolsó sorban emlékezetes, mage-erősítő kommunikációval a Molnár Beton részéről.

 

A Szövetség'39 projekleírása egybeesik az én véleményemmel is, a munka menete és a műszaki leírás pedig bemutatja, hogy a megvalósításhoz vezető út nem milliókkal van kikövezve:

„A betonkeverők aktivitása a városban jól követhető, hisz az építkezések járulékos jelenségei, igazi városi monstrumok. A betonkeverők kifejezetten esetlen, nehézkes megjelenésében, van valami, ami lomha mozgása mellett mégis megkapó: a tényleges munkát végző forgódob. A jármű keverődobja, funkciójából kifolyólag állandóan mozgásban van és épp ettől lesz pont olyan jellegzetes és izgalmas ez a munkagép. A dob felületének megmunkálása sok játékos lehetőséget hordoz magában arra, hogy szerethetővé tegyünk egy ilyen tagbaszakadt városi jelenséget. 

Szeretnénk, ha a design a magazinok, az IKEA és a luxus szállodák falain túl, az utcán is felismerhető lenne, még akkor is ha épp legkevésbé számítunk rá, még akkor is ha épp egy otromba betonkeverőről van szó. Az akcióval a városi ember mindennapjait célozzuk meg, az utca legkülönfélébb vizuális ingereinek harcában, bemutatni egy haszongépjármű árnyalt lehetőségeit. A felvetés célja, hogy népszerűsítse a csapatban való munka hatékonyságát és termékeny módszerét a kreatív munkafolyamatokban és persze, hogy tanuljunk meg újra csodálkozni.

A munka menete:

A gépeken folyó munka kisebb csapatokban, egy –egy művészeti vezető irányításával zajlik. A csoportok egyenként 10-15 embert foglalkoztatnak, akiknek részvétele előzetes regisztráció alapján történik. A teljes munka 5 napot vesz igénybe, ez alatt az idő alatt 2-3 betonkeverőt fogunk megváltoztatni. A munka a Felvonulási téren történik. A hét végén a kocsikat átadjuk a cégeknek, illetve a munkába állás mellett bemutatjuk őket a város különböző pontjain.

Műszaki leírás:

A munkában felhasználandó anyagokat szponzor cégekkel együttműködve igyekszünk megoldani, akikkel a kapcsolatfelvétel már folyamatban van. A betonkeverőknek csak a forgódobját dolgozzuk meg. A dob állíthatósága miatt a munka nem igényel állványozást, dobogóról végezhető, de nem szükséges hozzá áram- vagy vízellátás sem, egyszerű manuális eszközökkel elvégezhető. A munka szigorúan a szakmai vezető felügyelete alatt zajlik, előzetesen minden résztvevő egyenként kap eligazítást és az esetleges baleset megelőzésére vonatkozó oktatást. A munka során a szükséges védőfelszerelések – kesztyű, védőszemüveg – használata kötelező. A megfelelő munkavégzéshez a gépek körül 2-2m szabad terület szükséges ez összesen kb.: 15x7m alapterületet jelent. A forgódob fémfelületére festéssel, ragasztással és más tesztelt technikákkal kerülnek fel a mintázatok. A tervezett munkát 4 nap alatt végezzük el a kocsikon. A szükséges eszközöket – ecset, festék, ragasztó, ragasztópisztoly stb. - a résztvevőknek a műterem biztosítja. „

Szívből örülnék, ha újabb projekteket tudnának megvalósítani az épített környezet kialakításában részt vevő cégek együttműködésével.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://acskapocs.blog.hu/api/trackback/id/tr602637569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása