A GKI kiadta 2010-re vonatkozó előrejelzését, amely összességében jövőre stagnálás körüli állapotot prognosztizál. Az építőiparra, egész pontosan az építési-szerelési tevékenységre vonatkozó adatok viszont 6%-os növekedést jeleznek az idei évre adott 3,5%-os csökkenés után.

A KSH gyorsjelentése alapján az erősen hullámzó építőipari volumenindexe szezonálisan kiigazítva szeptemberben 3,7%-kal magasabb volt, mint augusztusban, ugyanakkor az év első kilenc hónapjában a termelés 2,7%-kal kisebb volt az egy évvel korábbinál.

A GKI prognózisa szerint az építőiparon belül - a tavaly év végi átmeneti élénkülés miatt - csak jövőre várható növekedés, igaz akkor az ipari 3-4%-nál erőteljesebb, 6% körüli. Ez azonban még nem az üzleti vagy lakossági beruházásoknak, hanem az EU-támogatásból finanszírozott infrastrukturális fejlesztéseknek lesz az eredménye.

Az átadott lakások száma a III. negyedévben csaknem egynegyedével maradt el a tavalyitól, s az év egészében 30 ezer alá, jövőre a 2004. évi csúcs felére, 20 ezer közelébe csökkenhet. Ez lényegében a 2000. évi - a lakástámogatási rendszer beindítása előtti - szintnek felel meg.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://acskapocs.blog.hu/api/trackback/id/tr651568520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása