De jó lenne tudni, hogy a célcsoportunkat milyen arányban tudjuk elérni a neten keresztül, ugye? Pontos számokat én sem tudok mondani az építőiparban dolgozó szakemberekkel kapcsolatban, ugyanakkor azért van mire támaszkodni. Ezek a célcsoportok elég szűkek, néhány ezer, esetleg néhány tízezer emberről beszélhetünk, viszont nekik többnyire jól körülírható a szakmájuk, amire jó esetben büszkék is.

Hopp, az iwiw-en van is ilyen opció az összetett keresésnél. A legnagyobb magyar közösségi portál pedig nem elhanyagolható, az internetszolgáltatókhoz állítólag sokszor úgy telefonálnak be vidékről, hogy "Kedveském, jöjjenek és kössék má' be hozzánk is a ziwiwett!" Nem kell mást megadni, csak a foglalkozást, és már látunk is számokat. És micsoda számokat!

2.873 építész
965 gipszkartonos
1325 ács
369 burkoló
1180 kőműves
765 szobafestő
471 parkettás
2.548 villanyszerelő
62 melegburkoló

Persze oda kell figyelni, hogy a foglalkozás szótövére keressünk rá, van bőven átfedés a szakmák között (ahogy a valóságban is; kőműves-burkoló), és találni irreleváns találatokat is (parketta fonás, ami afrofonáshoz hasonló művelet :), de azért útmutatónak nem rossz. Ez eddig csak arra jó, hogy megerősítse az online kommunikáció választását, és az esetleges hirdetéseket az iwiw-en. Aki érez magában erőt, és van ideje rá, annak érdemes megnéznie, hogy van-e valamilyen szakmát tömörítő klub. Ha még nincs, akkor gyorsan kell alapítani egyet, és a személyesen ismert szakembereket meg kell hívni a klubba. Ez az értékesítők segítségével biztosan széles körben vírus szerűen szétfuttatható (és máris elmondhatjuk magunkról, hogy vírusmarketingben is gerillázunk.) Ha már van ilyen klub, akkor csatlakozni kell és máris nyílt egy új kommunikációs csatorna, amin keresztül gyorsan és könnyedén lehet szót érteni a célcsoporttal.

A bejegyzés trackback címe:

https://acskapocs.blog.hu/api/trackback/id/tr561144401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mazsola74 · http://allas-keres.blog.hu/ 2009.10.09. 15:10:49

Fejvadászként az aktív állásakeresőknek azt tudom javasolni, hogy érdemes a közösségi portálokon pontosan kitölteni azokat az adatokat, melyek alapján a közvetítő cégek könnyen magtalálhatnak, beazonosíthatnak bennünket.
süti beállítások módosítása